11 vinkkiä kotona taiteiltaviin kynsiin

Yksi kynsitaiteen parhaista puolista on se, että vain mielikuvitus asettaa rajat sen suhteen, mitä kaikkea kynsiin voi soveltaa. Tässä artikkelissa esitellään muutamia kynsitaiteilijoiden parhaimmista vinkeistä, joiden avulla kuka tahansa voi luoda ammattilaistason kynnet kotioloissa.

 • Käytä sientä liukuvärjäysefektin luomiseksi. Aloita lakkaamalla kynnet väripaletin vaaleimmalla värisävyllä. Tiputa pisara kahta eri kynsilakkaa tasaiselle alustalle ja sekoita niitä kevyesti yhteen hammastikulla. Painele sientä muutaman kerran värisekoitukseen ja taputtele sen jälkeen kynsille.
 • Käytä kuminauhaa täydellisen ranskalaisen manikyyrin aikaansaamiseksi. Pujota kuminauha peukalon ympärille ja vedä sen jälkeen sen toinen pää lakattavan kynnen keskelle, jolloin muodostuu täydellinen ranskalaisen kärjen muoto. Kuminauha toimii hiukan kaarevana muottina, jota voi käyttää sapluunan tapaan kynnen kärkeä lakatessa.
 • Liota kynnen kärkiä jääkylmässä vedessä lakkaamisen jälkeen. Tämä nopeuttaa kuivumisaikaa huomattavasti.
 • Pitkitä kynsilakan kestoa lakkaamalla päälle kokonaisuuden viimeistelevää päällyslakkaa. Tämä pieni toimenpide saattaa pidentää kynsilakan pysyvyyttä jopa viikkotolkulla.
 • Älä törsää suotta kalliisiin glitterlakkoihin. Valmista itse glitterlakkaa sekoittamalla askartelukaupasta hankittua mieluista glitteriä läpinäkyvään päällyslakkaan. Saat juuri haluamaasi glitterlakkaa, joka ei laadultaan eroa mitenkään kaupasta ostetusta glitterlakasta.
 • Käytä pientä pensseliä siistiäksesi lakkausta. Paras keino hankkiutua eroon kynsinauhoihin ja kynsien reunoille eksyvää kynsilakkaa on kastaa pieni pensseli kynsilakanpoistoaineeseen. Näin vältyt pieniltä haituvilta, joita esimerkiksi pumpulipuikosta saattaa irrota. Pieni pensseli pääsee puhdistamaan kynnen reunojen hankalimmatkin onkalot.
 • Jos haluat lakata kynnet neonvärillä, lakkaa kynnet ensin valkoisella aluslakalla. Sen myötä neonväri suorastaan hohtaa kynsissä.
 • Sijoita laadukkaaseen viuhkanmalliseen pensseliin. Sen avulla voit luoda kynsiin todella upeita raidallisia pintoja.
 • Mikäli haluat saada kynsiin pilkullisen kuvion, onnistuu se kaikkein helpoiten käyttämällä yksinkertaista hiuspinniä. Pinnin pieni pallomainen pää on juuri oikean kokoinen pilkkujen luomiseen.
 • Luo upeita pintoja käyttämällä vessa- tai talouspaperia. Levitä haluamaasi kynsilakkaa tai miksei useampiakin eri kynsilakkoja paperin pinnalle. Taputtele lakattua paperia sen jälkeen kynsille, jolloin saat aikaan mielenkiintoisia ja taatusti uniikkeja pintoja.
 • Tiukasti kynsiin kiinnittyneet kynsilakat, kuten glitterlakat tai geelit, saa parhaiten irti hyödyntämällä alumiinifoliota. Liota vanulappua kynsilakanpoistoaineessa, taittele se kynnen päälle ja kääri sormi alumiinifolioon 5-10 minuutin ajaksi. Tällöin pääset irti hankalimmistakin lakoista.