Näin suojaat kyntesi

Olitpa sitten kodin hengetär tai ammattiurakoitsija, on tärkeää tietää, kuinka suojata kyntesi vaurioilta. Altistuminen kemikaaleille, lialle ja roskille voi saada kynnet näyttämään himmeiltä, haurailta ja joissakin tapauksissa jopa saada ne murtumaan tai halkeilemaan. Onneksi on olemassa helppoja tapoja pitää kynnet terveinä ja vahvoina sekä kotona että töissä. Katsotaanpa joitain parhaista vinkeistä, joiden avulla voit pitää kyntesi suojassa.

Kynnet joutuvat koville niin kotona kuin työssäkin

Kynnet ovat tärkeä osa käsiämme ja käsillämme teemme päivän aikana paljon asioita. Kynnet ovat täten alttiina monenlaisille eri aineille ja kolhuille. Jos olet nähnyt vaivaa kauniiden ja vahvojen kynsien kasvattamiseksi tai kenties maksanut niiden teettämisestä, haluat tietenkin varmistaa niiden suojassa pysymisen.

Annamme seuraavaksi tässä kirjoituksessa vinkkejä kynsien suojaamiseen. Jos etsit lisätienestejä vaikkapa juuri niiden kynsihoitojen rahoittamiseen, kannattaa sinun tutustua esimerkiksi Outokummun osakkeisiin: https://outokumpuosake.com/

Käytä suojakäsineitä

Helpoin tapa suojata kynnet on käyttää suojakäsineitä, kun työskentelet mahdollisten ärsyttävien aineiden, kuten kovien kemikaalien tai puhdistusaineiden kanssa. Käsineet suojaavat myös ihoa viiltoja ja naarmuja vastaan. Valitse projektista riippuen joko kertakäyttöiset käsineet tai jatkuvaan käyttöön suunnitellut työkäsineet. Esimerkiksi kodin siivoustöissä kumihanskat ovat hyvä valinta, kun taas erilaisissa ulkotöissä vaaditaan vuodenaikaan ja keliin sopivat käsineet.

Kosteuta käsienpesun jälkeen

On tärkeää pitää kätesi – ja sitä kautta kynnet – kosteutettuina koko päivän. Kun peset käsiä saippualla ja vedellä (mitä sinun tulisi tietenkin tehdä usein), varmista että käytät kosteusvoidetta jälkeenpäin. Tämä auttaa estämään käsien ihon kuivumista ja kynsien halkeilua, jotka voivat aiheutua toistuvasta altistumisesta vedelle ja pesuaineille. Etsi kosteusvoide, joka sisältää E-vitamiinia tai muita ravitsevia öljyjä saadaksesi tehokkaimmat tulokset.

Valitse laadukkaat kynsienhoitotuotteet

Kynsileikkureista kynsinauhojen voiteisiin – nykyään saatavilla on paljon tuotteita, jotka on erityisesti suunniteltu pitämään kyntesi näyttävinä ympäri vuoden. Kun ostat kynsienhoitotuotteita, suosi luonnollisia ainesosia, kuten sheavoita tai jojobaöljyä. Nämä tunnetaan kosteuttavista ominaisuuksistaan, jotka edistävät tervettä kynsien kasvua. Ja jos aiot käyttää tekokynsiä osana kauneusrutiiniasi, varmista että ne sopivat kunnolla, jotta vältyt tarpeettomilta vaurioilta!

Pidä kynnet huoliteltuina

Kynsien leikkaaminen on yksi helpoimmista tavoista varmistaa, etteivät ne tartu asioihin tai katkea työskennellessäsi. Kun käytät kynsileikkureita, varo leikkaamasta liikaa! Olemme varmasti kaikki joskus tehneet tämän virheen ja tiedämme, että liian lyhyt kynsi altistaa kynnenalusen ärsytykselle ja jopa infektioille.

Jos haluat pidemmät kynnet, kokeile tekokynsiä, sillä ne tarjoavat enemmän suojaa kuin oikeat kynnet. Viilaa lisäksi kaikki karkeat reunat, jotka voivat johtaa kynsien takertumiseen tai halkeamiseen tulevaisuudessa.

Kauniita kynsiä tulee varjella

Riippumatta siitä mitä teet kotona tai töissä, hoidettujen kynsien vaurioilta suojaamiseen kannattaa käyttää aikaa. Noudattamalla näitä yllä olevia neuvoja aina suojakäsineiden käyttämisestä laadukkaiden kynsienhoitotuotteiden käyttöön – sinulla ei pitäisi olla ongelmia pitää kyntesi kauniina!