Kynsien hyvinvointia kannattaa vaalia

Kynsitaide on yllättävän monipuolinen ala, josta löytyy valtava määrä erilaisia manikyyrejä ja tyylejä. Valittavana on yksinkertaisia kynsityylejä ja hiukan enemmän työtä vaativia malleja. Riippuen siitä, kuinka paljon aikaa on valmis käyttämään kynsien suunnitteluun ja suunnittelun toteutukseen, ja millaisen lopputuloksen haluaa lopulta saavuttaa, on tarjolla rajattomasti erilaisia vaihtoehtoja kynsien koristeluun. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kynnet vaativat osakseen huolenpitoa ja että kaltoinkohdellut kynnet alkavat ennen pitkää myös näyttää siltä. Jatkuva kynsien rasittaminen voi pilata terveetkin kynnet hyvin nopeasti, joten kynsien kuntoa on syytä tarkkailla.

Kynnet, aivan kuten hiukset tai iho, ovat osa kehoa. Joskus kuulee sanottavan, että kynsistä voi päätellä jotain ihmisen terveydestä ja elintavoista. Luonnollisesti tupakoivan ihmisen tunnistaa nopeasti kellertävistä kynsistä, mutta toisinaan syy kynsien poikkeukselliseen väritykseen saattaa johtua muistakin tekijöistä. Kynsiä pureskelevan ihmisen sanotaan kärsivän ahdistuneisuudesta tai hermostuneisuudesta, vaikka toisaalta kyse voi olla myös silkasta ikävästä tavasta, josta voi olla hankala päästä eroon.

Kynsien hoitaminen ja kunnossapito ei vaadi kovinkaan suuria ponnisteluja. Kuka tahansa voi saavuttaa siistit ja hyvinvoivat kynnet pienellä vaivannäöllä. Yksi tärkeä tekijä on kalsiumin riittävä saanti. Kynnet saattavat kasvaa hitaasti ja lohkeilla alituiseen, mikäli ihmisen elimistö ei saa riittävästi kalsiumia. Joskus tätä puutetta voidaan paikata esimerkiksi erilaisilla luontaistuotteilla tai apteekista ostettavilla ravintolisillä, ja monet huomaavatkin niillä olevan selkeästi positiivinen vaikutus kynsien vahvuuteen ja ulkonäköön. Jos kynsien kasvua haluaa edistää, voi yksi apu tähän olla vahvistavan tai hoitavan kynsilakan käyttäminen lakkauksessa, jolloin kynsi saa kasvaa rauhassa. Ei ole yhdentekevää, mitä kynsilakkoja kynsilleen maalaa, sillä jotkut lakat ovat laadukkaampia kuin toiset.

Jos kynnet ovat luonnostaan vahvat, mutta niiden hyvinvointia haluaa edistää entisestään, kannattaa kiinnittää huomiota tiettyihin rutiineihin kynsienhoidossa. Ei ole lainkaan huono idea hankkia kynsinauhoja hoitavaa voidetta tai öljyä, joka pitää ne pehmeinä ja terveinä. Kynsinauhat suojaavat kynsien juurta, minkä vuoksi niiden hoitaminen on erityisen tärkeää. Lisäksi kynsiä ei tietenkään kannata pureskella monestakin eri syystä, vaan niitä kannattaa lyhentää tarpeen mukaan joko kynsiviilaa tai kynsisaksia käyttämällä.