Kesäisissä kynsissä saa olla väriä

Kesällä kynnet saavat loistaa kaikissa sateenkaaren väreissä. Hauskat, kirkkaat ja rohkeat värivalinnat sopivat täydellisesti aurinkoisiin päiviin ja kesämekkojen kanssa yhdisteltäviksi. Nyt, kun säät lämpenevät ja edessä on lukemattomia grillijuhlia ja rantapäiviä, kannattaa kynsilakkakokoelmaa kasvattaa muutamilla uusilla väreillä.

Mitä värikkäämmät kynnet, sitä parempi

Kesän värejä ovat tietenkin kaikki luonnosta ammennettavat upeat värit, mutta loppujen lopuksi kesäisiin kynsiin sopivat oikeastaan kaikki sateenkaaren värit. Värikkyyden voi viedä äärimmäisyyksiin ja halutessaan jokaisen kynnen voi lakata eri värillä. Aloita peukalosta ja lakkaa se valitsemallasi sävyllä. Seuraavat kynnet voi lakata joko täysin eri sävyillä tai esimerkiksi toisiinsa sulautuen niin, että kynsien väri tummenee tai vaalenee kynnestä toiseen siirryttäessä. Jos uskallusta riittää, voi yhteen kynteen lakata useita eri sävyjä ja kuvioita, jotka soveltuvat kesään.

==Ammenna väreihin inspiraatiota ympäristöstä==

Kesällä ympäriltämme löytyy aivan valtavasti erilaisia värejä. Sulje silmäsi hetkeksi ja kuvittele ympärillesi juhannukselle tyypillinen maisema. Mieleen saattaa nousta vihreän ja sinisen eri sävyjä, peilityyni sinertävänharmaa järvimaisema, ruskean ja vihreän väreihin verhoutuneita metsiä, kirkkaansininen taivas pilvenhattaroilla, kullan ja keltaisen sävyin kimmeltävä aurinko, oranssin ja keltaisen eri sävyissä hehkuva juhannuskokko, illalla hiukan punertava tai violettiin taittava upea keskikesän taivaanranta, mustavalkoinen koivun tuohi tai juhannusvihta heleänvihreine lehtineen. Nämä ovat mielikuvia, joista riittää inspiraatiota ammennettavaksi satoihin eri kynsiin!

Yksi ajatus on esimerkiksi lakata kynnet koivuteeman mukaisesti. Tämä on mukavan neutraali vaihtoehto kirkkaampia värejä vierastaville. Koivun mustavalkoinen kuori tekee kynsiin lakattuna upean efektin, joka sulautuu tyylikkäästi melkeinpä mihin tahansa asukokonaisuuteen. Tämän tyylin saavuttaminen on helppoa, sillä kynnet tarvitsee vain lakata valkoisella aluslakalla, jonka jälkeen pintaan voi esimerkiksi hammastikulla vetää mustia raitoja vaakatasossa sinne sun tänne luonnollisen vaikutelman aikaansaamiseksi.

Toinen vaihtoehto on lakata kesäisiä maisemia kynsiin. Tämä vaatii hiukan enemmän taiteellista lahjakkuutta. Kaikki kynnet voi lakata esimerkiksi alaosasta sinivihreän sävyllä ja yläosasta taivaansinisellä sävyllä, jolloin niihin syntyy meren ja taivaan yhdistelmä. Maiseman voi täydentää vihreillä ohuilla viivoilla kynsinauhasta ylöspäin sipaistuna, jolloin merenranta saa kaislikkoa. Johonkin kynteen voi sipaista auringon taivaalle paistamaan. Vain mielikuvitus asettaa kesän kynsiin rajat!